Image

In gesprek met interieurarchitect Binnenmaat

De kracht achter de sfeerplattegronden van De Lodewijk is Marjolein Kramer van Binnenmaat. Zij is interieurarchitect en woont In Den Haag. Samen met DPI en zootz, allen gevestigd in Scheveningen, bepaalde zij de projectstijl en het interieur in de impressies van De Lodewijk. Juist door met haar in gesprek te gaan, slaan we twee vliegen in één klap. Zij kent de plek én de appartementen.

Wat kun je vertellen over de plek?
“De ligging van De Lodewijk is echt fijn. Een vriendin van mij woont daar om de hoek. Zij vindt de wijk aanvoelen als een dorp. En wat zij zo lekker vindt is dat je zo de stad uit bent, maar met de fiets ook in 5 minuten in het centrum of op Centraal Station. Je wandelt ook zo het Haagse bos in en je bent zo in de duinen. Je hebt dus alles vlakbij. Zelfs winkels en horeca, om de hoek in de Theresiastraat.”

Wat vind jij een grote plus van De Lodewijk?
“Het licht! De meeste appartementen hebben in de woonkamer minstens aan twee kanten plafondhoge ramen, wat zorgt voor lekker veel licht in je appartement. Dat is echt heel prettig. De meeste mensen voelen zich lekkerder in een lichte ruimte. En ook de balkons zijn mooi vind ik. Hier kun je echt een eettafel kwijt of een leuke loungebank. De glazen hekken zorgen ervoor dat je ook zittend geniet van het uitzicht.”


					Image

De penthouses zijn de kers op de taart. Wat is in dit geval de kers? Wat bieden ze dus extra?
“De twee penthouses in De Lodewijk hebben royale kamers en de luxe van een ensuite badkamer aan de masterbedroom. De tweede badkamer is voor de andere slaapkamers. Bovendien hebben ze rondom een terras, waardoor je een geweldig uitzicht hebt, onder andere op de stad. De terrassen zijn niet super diep, maar daar kun je wel heel veel planten zetten. Dan krijg je het effect van een urban jungle. Dat ziet er van binnen heel gaaf uit.”

Thuiswerken is ineens heel belangrijk geworden door corona. Biedt De Lodewijk hier ruimte voor?
“Alle appartementen hebben twee of drie slaapkamers die mensen niet altijd nodig zullen hebben als slaapkamer waar je echt een bed zet. Een van die kamers kun je dus heel goed inrichten als thuiswerkplek. Daar heb ik bij het inrichten van de sfeerplattegronden ook rekening mee gehouden, mede door de tijd waarin we nu leven. Het is natuurlijk ook mogelijk om een werkplek in je woonkamer te creëren, maar persoonlijk zou ik een slaapkamer inrichten als thuiswerkkantoor met een grote kastenwand. Dat ruimt ook lekker op als je klaar bent met werken!”


					Image

Sommige mensen vinden het best lastig om een nieuwbouwappartement in te richten. Hoe zorg je ervoor dat het appartement gezellig wordt?
“Mijn tip is om een goed moodboard te maken op Pinterest. En zorg er ook voor dat je dat moodboard ook echt volgt. Komt er steeds een beige bank terug in je pins? Ga dan niet ineens een blauwe kopen. Kijk secuur. Gezellig wordt het wat mij betreft als het persoonlijk wordt. Bijvoorbeeld met souvenirs van je reizen of door een oud meubelstuk juist te bewaren. Niet alles hoeft nieuw. En vraag hulp als je er echt niet uitkomt. Aan een vriendin waar je de woonstijl mooi van vindt. Of professionele hulp, bij een interieurarchitect als ik, dat kan natuurlijk ook altijd.”

Wil jij op de hoogte worden gehouden van De Lodewijk? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.