Image

Het stedelijke gevoel van het Beatrixkwartier

In Den Haag komt het beste van twee werelden bij elkaar. Enerzijds de historische binnenstad en als hofstad het centrum van politiek Nederland. Anderzijds de duinen en het strand van Scheveningen en Kijkduin in de buurt. Van stad naar strand. Van high-end winkels tot flagshipstores. Van kunst en cultuur tot architectuur. Van wereldkeukens tot Hollandse vis. Houd je van het stadsleven, met dorpse gezelligheid om de hoek? Dan voel je je in De Lodewijk helemaal thuis.


					Image

					Image

Om de hoek van De Lodewijk bevindt zich de Theresiastraat, in de Haagse volksmond ook wel bekend als ‘De Trees’. Deze gezellige winkelstraat maakt onderdeel uit van een duurzaam winkelgebied met winkels, lunchrooms en restaurants maar ook supermarkten en sportscholen. Op 10 minuten loopafstand is het centrum van Den Haag.


					Image

					Image

					Image

					Image

De stad ademt volop cultuur en historie dankzij de vele musea, historische monumenten en bezienswaardigheden. Zoals het Binnenhof, het beroemde Vredespaleis en het prachtige Lange Voorhout. Bewonder de werken van Rembrandt en Vermeer in het Mauritshuis of bezoek het Escher-museum. Heerlijk struinen door de chique winkelstraten aan het Noordeinde. Of wandel door de Spuistraat, Venestraat, Vlamingstraat en Wagenstraat. Het kloppende winkelhart van de binnenstad. Hier vind je een mix aan grote warenhuizen en andere winkels.


					Image

Regelmatig zijn er evenementen en festivals te bezoeken in Den Haag, zoals Parkpop of de Haagsche Kunst- en antiekdagen. Kortom, in Den Haag valt altijd iets te beleven! Zin in een stranddag? Op een zonnige dag fiets je naar de badplaats Scheveningen of neem je de tram naar Kijkduin.


					Image

Overal dichtbij

Praktisch voor de deur is de halte van de tram en RandstadRail. De RandstadRail verbindt de steden Den Haag, Rotterdam en Zoetermeer. Hierdoor bereik je de omliggende steden heel gemakkelijk met het openbaar vervoer. Ook met de auto ben je vanaf De Lodewijk razendsnel op de Utrechtsebaan, met directe aansluitingen op de A4 (richting Amsterdam en Rotterdam), de A12 (richting Utrecht) en de A13 (richting Rotterdam).